Werk


Als vrijwilliger coach ik ondernemers die een stap voorwaarts willen zetten. Eigen verantwoordelijkheid, passie, bezieling zijn veelal de redenen geweest dat ondernemers voor zelfstandigheid kozen, Hoe mooi is dat? Zelf ben ik ook zelfstandig ondernemer geweest en heb ervaring in de retail, en veel ervaring in de verzekeringsbranche, risicobeheer/risicomanagement/crisismanagement personele kwesties en in geldzaken. Ik help ondernemers bij het verder ontwikkelen van de onderneming/organisatie en ben sparringpartner.

Tot voor kort had ik mijn eigen bedrijf ‘inniti’. Met deze onderneming heb ik diverse instellingen en bedrijven geadviseerd over management/bedrijfscontinuïteit en risicomanagement vraagstukken. Hiervoor ging ik samenwerkingsverbanden aan met brancheorganisaties, verzekeraars, assurantiekantoren, accountants en andere dienstverleners. Ik was betrokken bij de totstandkoming van de landelijke Code Gezonde en Veilige Magazijnen (www.cgvm.nl). Ik maakte risicoanalyses door interviews, onderzoek en observaties. Uit deze analyses kwamen consultancy-opdrachten zoals; ontwikkeling Missie & Visie, strategie ontwikkeling, persoonlijke- en team coaching, omgang met personele kwesties (arbeidsvoorwaarden), effectieve verzuimbeheersing, ontwikkeling van en het correct gebruik maken van (leverings-) voorwaarden en meer.

Ter ondersteuning ontwikkelde ik een cloud-tool waarmee het risicomanagement proces, in al zijn facetten, van de start (analyse) tot het bereiken van het doel, opgezet, begeleid en gemonitord blijft.

Voor de stichting van inniti werkte ik een lange periode voor een grote (schade-)verzekeraar en vervulde commerciële functies. Ook toen stond het adviseren van ondernemingen over strategische besluiten en continuïteitsvraagstukken centraal.

De activiteiten hebben altijd het doel dat betere strategische beslissingen kunnen worden genomen en de winstgevendheid positief beïnvloed wordt.