Geluidsoverlast in de stad

Heb jij ook zo’n last van de laag overvliegende vliegtuigen vroeg een goede vriend aan mij? Hij vertelde dat hij regelmatig een klacht neerlegt bij Schiphol voor de geluidsoverlast die hij ervaart.

Dieren

Al schrijvende denk ik nog eens na over het thema geluidsoverlast. Vroeg in de morgen heb ik wel eens last van de in de stad nestelende meeuwen die, omdat ze met patat gevoerd worden, liever vlak bij mij blijven wonen in plaats van in de duinen. Of het zijn de nijlganzen die op een hoge plek luid gakkend de hele buurt wakker maken. Ja, ja, de prachtige natuur is ook in de stad heel dichtbij.

Natuur in de stad

Over vlakbij en de natuur gesproken. Dichtbij ons huis staat een appartementencomplex. Daar, ik weet nog niet achter welk raampje precies, woont een stelletje dat er genoegen in schept, met het raam open, de hele buurt akoestisch mee te laten genieten van hun zeer luide minnespel. De vrouwelijke partij wordt aangemoedigd met ferme tikken op haar billen en aan het gekreun kunnen we afleiden dat ze dat zeer op prijs stelt. Het hoogtepunt vind niet in gezamenlijkheid plaats wat blijkt uit het ongecontroleerde gehijg van één van de partners. Het hoogtepunt van de vrouw in kwestie kan meermaals plaatsvinden. Om aan te geven dat we, tegen wil en dank, meeluisteren, hebben we vlak na één van de hoogtepunten vanuit de achtertuin geapplaudisseerd. Het maakte allemaal geen indruk omdat ca. 10 minuten na ons applaus opnieuw een jaloersmakend hoogtepunt bereikt werd. Aanvankelijk was de frequentie toch zeker 3x per dag wat deed vermoeden dat dit stel elkaar nog maar net kent en zeker jonger is dan 30 jaar. Helemaal zeker van de leeftijd ben ik niet omdat ik mijzelf als reverentie heb genomen. Inmiddels is het al weer een tijdje rustig waardoor wij ons nu zorgen maken over de relatie van dit stel. We gaan er maar vanuit dat ze met vakantie zijn.

Geluidsoverlast

Geluidsoverlast is zeer subjectief. Overdag rijd wel eens een met spoilers uitgeruste auto in de buurt die, met zijn raampje open, de hele stad laat meegenieten van zijn net nieuw geplaatste 300Watt geluidsdruk producerende BoomBox. Het maakt wat betreft de herrie overigens niet uit of de met petje uitgeruste bestuurder, zijn raampje open of dicht heeft. Hallo Politie, kunnen jullie op dit soort zaken niet handhaven?

Terwijl ik dit schrijf hoor ik voor mijn huis een hondenbezitter onafgebroken roepen; “RRRRRRRREEX….RRRRRRREEXX…..RRRRRRREEXX en herhaal dit nog maar een aantal keer. Zijn hond hoort hem wel, net als alle bewoners in de straat overigens op deze vroege zondagmorgen, maar de hond heeft er duidelijk maling aan. Hoe vaker hij roept en de almaar langer rollende RRR gebruikt hoe minder indruk het op de hond maakt maar des te meer op de bewoners in mijn straat. Zal deze man wel doorhebben dat hij tot overlast is?

Colombia

Of ik hier wel graag woon? Heel erg graag! Er is altijd wel iets in de stad te doen en ik kan mij altijd wel aan iets storen, heerlijk. Als het te erg wordt kan ik altijd naar de politie stappen of, voor zover dat zin heeft, de klaaglijn van Schiphol bellen.
Intussen hoor ik een vliegtuig overvliegen en kijk op mijn app. Het is de KL749 komende uit Cartagena, Colombia. Bij wie zouden die mensen in Cartagena eigenlijk klagen als ze geluidsoverlast ervaren?